FDD pogovori

Vabilo

na pogovor: »Javni interes in konkurenca na področju digitalne televizije«

Izdajatelja komercialnih televizijskih programov Pop TV in Kanal A sta prenehala oddajati v sistemu digitalne prizemne televizije ter prešla na distribucijo programov v fiksnih naročniških omrežjih  kabelske, IP in satelitske televizija. Programi so naročnikom na voljo tudi prek interneta. O podobnih korakih razmišljajo še drugi izdajatelji komercialnih programov. Sprememba poslovnega modela je prinesla zvišanje stroškov za naročnike, pri čemer so cene naročniških paketov že sedaj visoke.

Zanima nas, kakšen je javni interes na področju digitalne televizije? Kakšne so posebnosti slovenskega trga, da se izdajatelji odločajo izključno za distribucijo programov v fiksnih naročniških mrežjih? Kakšna je struktura trga in kaj spremembe pomenijo za potrošnike? Kako so se odzvali pristojni državni organi? Kakšne so alternative?

Na ta in podobna vprašanja bomo skušali odgovoriti z gosti okrogle mize: Matjažem Ropretom, urednikom portala Tehnozvezdje, Mojco Čeligoj, direktorico družbe za medijske raziskave AGB Nielsen, Boštjanom Okornom, Zveza potrošnikov Slovenije, in dr. Dušanom Cafom, Inštitut Digitas.

Pogovor bo povezoval: dr. Žiga Turk.

Pogovor bo v petek, 24. februarja, s pričetkom ob 17. uri
v rdečem salonu kavarne in čajnice Slamič
na Kersnikovi ulici 1 v Ljubljani.

Pogovor si boste lahko ogledali tudi na spletni platformi Periscope/Twitter.
Spletno povezavo bosta @zigaturk in @dusancaf objavila na omrežju Twitter.

Prosimo, da udeležbo potrdite
do petka, 24. februarja, do 15. ure
na naslov info@fdd.si.

Vljudno vabljeni!

Forum za digitalno družbo