Ljubljana, 16. maja – V Ljubljani bomo prihodnji teden 23. in 24. maja gostili mednarodno konferenco »Dialog o upravljanju interneta v Jugovzhodni Evropi – SEEDIG 2018«. Pričakujemo udeležence iz več kot petindvajsetih držav. Predstavniki različnih vej oblasti, meddržavnih in mednarodnih organizacij, podjetij, civilne družbe, tehniške skupnosti in akademske sfere bodo razpravljali o izzivih digitalne družbe in digitalne transformacije v regiji in širše.

Srečanje se bo začelo s panelom na visoki ravni, ki se ga bodo udeležili predstavniki evropskega parlamenta, parlamentov iz regije, mednarodne organizacije Internet Society (ISOC), Organizacije za dodeljevanje spletnih imen in številk (ICANN), podjetij in nevladnih organizacij. V nadaljevanju bodo udeleženci sodelovali v razpravah in izmenjevali poglede o digitalizaciji, digitalnih veščinah, spletni nevtralnosti, digitalnih pravicah in svoboščinah, kibernetski varnosti, digitalnem gospodarstvu in letos osrednji temi upravljanja interneta: varstvu podatkov in evropski Splošni uredbi o varstvu podatkov (GDPR).

SEEDIG temelji na sodelovanju in dialogu med deležniki, zato si na svojih srečanjih prizadevamo za aktivno sodelovanje vseh udeležencev. Poleg aktivnega vključevanja prisotnih v razprave in neposrednega sodelovanja prek spleta, sodelovanje spodbujamo s prožnimi in vključujočimi oblikami sekcij kot so kratke predstavitve, kavarniške razprave in kripto zabave.

Mediji in SEEDIG

Razvoj medijev se prepleta z internetom in spletnimi tehnologijami. Ne glede na velikost in zvrst, so mediji vse bolj podvrženi korenitim spremembam zaradi razvoja spletnih tehnologij in novih poslovnih modelov.

Pogledi in izkušnje medijev lahko pomembno prispevajo k razpravam o digitalnih in internetnih politikah. V času, ko so medijski naslovi polni novic o škandalih zaradi kršitev varstva osebnih podatkov in o kibernetskih incidentih, lahko k uveljavljanju javnega interesa prispevamo z aktivno udeležbo v platformah, ki omogočajo izmenjavo mnenj in sodelovanje med deležniki.

Vabimo vas, da se nam pridružite na mednarodni konferenci SEEDIG 2018, ki bo 23. in 24. maja v Ljubljani.

Veseli bomo tudi vašega morebitnega poročanja o konferenci SEEDIG 2018.

Več informacij o programu in kontaktih vam posredujemo v nadaljevanju.

Registracija, sodelovanje in novinarska vprašanja

Program

Podroben program je dostopen na naslovu: http://seedig.net/seedig-2018-programme/.

0. dan – 22. maj 2018 SEEDIG šola za mlade in program za člane

uvod v upravljanje interneta

sprejem (lokacija: Best Western Premier Hotel Slon)*

1. dan – 23. maj 2018 pozdravni nagovori | sekcije
2. maj – 24. maj 2018 sekcije | zaključek

*Za udeležbo na sprejemu vas prosimo za RSVP na naslov: seedig@seedig.net.

SEEDIG

Povezujemo internetno skupnost v JV Evropi

SEEDIG je regionalna pobuda za spodbujanje razprav in sodelovanja o zadevah, povezanih z upravljanjem interneta v Jugovzhodni Evropi in v širši regiji. Deluje kot proces, ki obsega letna regionalna srečanja, programe za razvoj mladih in celoletne aktivnosti, v okviru katerih spremljamo razvoj v regiji, spodbujamo aktivnosti na nacionalni ravni in regionalno sodelovanje.

Sledite nam

Lokacija SEEDIG 2018

Best Western Premier Hotel Slon
Slovenska cesta 34
1000 Ljubljana