9. marca, 2018

Izjava o zasebnosti

Spletišče www.fdd.si Foruma za digitalno družbo (v nadaljevanju: spletišče) si prizadeva varovati zasebnost uporabnikov. Ta izjava o zasebnosti vsebuje določbe, kako spletišče zbira in upravlja podatke. Z dostopom na spletišča soglašate z načini zbiranja in uporabe vaših podatkov skladno s to izjavo o zasebnosti.

Podatki o upravljavcu

Upravljavec spletišča je Forum za digitalno družbo oz. v njegovem imenu pobudniki foruma.

Zbiranje osebnih podatkov

Upravljavec lahko zbira osebne podatke za prijavo k aktivnemu sodelovanju pri delu Foruma za digitalno družbo, za naročilo na novice ali za namen posameznih pobud.

Osebni podatki, ki se zbirajo, lahko vsebujejo ime in priimek, naziv, ime podjetja ali organizacije, informacije o delovnem mestu, kraj bivanja in naslov elektronske pošte.

Vaše osebne podatke posredujete prostovoljno.

Uporaba osebnih podatkov

Osebni podatki, zbrani na spletišču, se bodo uporabili zgolj za namen, za katerega so bili zbrani, za delovanje Foruma za digitalno družbo in informiranje registriranih uporabnikov.

Osebni podatki v primeru podpisa pobude se hranijo največ 6 mesecev po izteku ciljnega datuma peticije. V kolikor ciljni datum peticije ni objavljen, se osebni podatki hranijo največ 12 mesecev od pričetka zbiranja podpisov.

Osebni podatki se zbrišejo na zahtevo uporabnika ali z odjavo od novic.

Spremembe izjave o zasebnosti

Pridružujemo si pravico do občasne posodobitve izjave o zasebnosti.

Piškotki

Spletišče lahko uporablja piškotke. To so majhni podatkovni drobci, ki jih spletni strežnik ob obisku ponudi vašemu brskalniku. Ta jih običajno shrani na vaš računalnik oziroma mobilno napravo, ob poznejših obiskih pa se shranjeni piškotek iz brskalnika ponovno pošlje strežniku. Piškotki se uporabljajo za shranjevanje nastavitev, vodenje seje posameznega uporabnika, razlikovanje med uporabniki in za njihovo sledenje na spletišču (lahko tudi med večimi spletišči).

Nadzor nad nalaganjem piškotkov, pregled njihovih lastnostni in njihovo brisanje so možni v nastavitvah vašega spletnega brskalnika, ali z uporabo dodatnih vtičnikov v njem.

Piškotke razlikujemo glede na naslednje značilnosti:

  • začasni (in sejni) ali trajni piškotki,
  • lastni piškotki ali piškotki tretjih oseb.

Sejni piškotek je piškotek, ki se samodejno izbriše, ko brskalnik zaprete, medtem ko trajni piškotek ostane shranjen v brskalniku, dokler ne mine določeno obdobje (kar je lahko nekaj minut, dni ali več let).

Lastne piškotke postavi spletišče, ki ste ga obiskali, piškotke tretjih oseb pa postavi zunanja partnerska spletna storitev, ki je v spletišče vključena zaradi želene funkcionalnosti.

Katere piškotke uporablja spletišče Foruma za digitalno družbo?

Spletišče uporablja piškotke spletnega ogrodja WordPress, vendar le za uporabnike, ki se v spletišče prijavijo. Te funkcionalnosti uporabnikom trenutno ne omogočamo.

Posamezni nameščeni vtičniki lahko za svoje delovanje prav tako uporabljajo piškotke.